## Day 1; Saturday, April 23, 2011

## Door Open 8:00 Start 8:30

Program	Chair (s)	Time	Lap	Program#	Presentation Title	Affiliation	Speaker
Opening Remarks		8:30~8:35	10min				Dr. Yasushi Miyazaki
Contribute Speaker	Dr. Masahiro Kizaki & Dr. Yasushi Miyazaki	8:35~8:50	15min	OS-1	RUNX1 C-terminal Mutation Attenuates The DNA-damage Repair Response in Hematopoietic Stem/Progenitor Cells.	Osaka University	Dr. Yusuke Satoh
		8:50~9:05	15min	OS-2	Ezh2 plays a critical role in the progression of acute leukemia mediated by MLL-AF9	Chiba University	Dr. Satomi Tanaka
		9:05~9:20	15min	OS-3	C-Cbl Mediates Cytoskeletal Signals through Rac and Regulates Interaction of Immature Hematopoietic Cells with The Bone Marrow Microenvironment.	Jichi Medical University	Dr. Eisuke Uehara
		9:20~9:35	15min	OS-4	Clathrin Assembly Protein CALM is Required for Normal Erythropoiesis and Transferrin Internalization.	Osaka University	Dr. Hirokazu Tanaka
		9:35~9:50	15min	OS-5	Evidence of common mechanisms underlying the survival advantage of the PIG-A mutant and 13q- hematopoietic stem cell clones in patients with immune-mediated bone marrow failure.	Kanazawa University	Mr. Kohei Hosokawa
		9:50~10:05	15min	OS-6	Radiation exposure has long-term consequences for the risk of primary Myelodysplastic syndromes (MDS) with complex karyotype	Nagasaki University	Dr. Masako Iwanaga
		10:05~10:20	15min	OS-7	Detection of CD55- and CD59-negative immature reticulocytes may improves sensitivity/ specificity to identify a minor population of PNH-type cells in patients with myelodysplastic syndrome/aplastic anemia	University of Tsukuba	Dr. Naoshi Obara
		10:20~10:35	15min	OS-8	Marked Up-regulations of Survivin and Aurora-B Kinase are Associated with Disease Progression in the Myelodysplastic Syndromes.	University of Fukui	Dr. Akira Yoshida
Break (15min)		10:35~10:50	15min				
Special Lecture +Q&A Supported by Nagasaki University GCOE	Dr. Yasushi Miyazaki	10:50~11:30	40min (35+5)	SL	von Siebold Memorial Lecture Mesenchymal Stromal Cells: Risk and Benefit	Leiden University. Netherland	Dr. Willem E. Fibbe
Luncheon Seminar Supported by Celgene K.K.	Dr. Mineo Kurokawa	11:40~12:30	50min			Cleveland Clinic. USA	Dr. Mikkael Sekeres
Poster Session		12:30~13:20	50min				
Sponsored Symposium Co-sponsored by Novartis Pharma K.K.	Dr. Toshiya Inaba & Dr. Itaru Matsumura	13:20~13:50	30min (25+5)	DS-1	Isolation and characterization of 7q- responsible genes that encode endosomal proteins.	Hiroshima University	Dr. Hirotaka Matsui
		13:50~14:20	30min (25+5)	DS-2	Dysregulated Gene and MicroRNA Expression of MDS.	Dokkyo Medical University	Dr. Kazuhiro Maki
		14:20~15:00	40min (35+5)	IS-1	Deconstructing niche contributions to myelodysplasia in mice	Erasmus University. Netherland	Dr. Raaijmakers MH
		15:00~15:30	30min (25+5)	DS-3	Genome-wide mutation analysis of myeloid dysplasia	The University of Tokyo	Dr. Seishi Ogawa
Break (20min)		15:30~15:50	20min				
Domestic Invited Speaker + Q&A	Dr. Hitoshi Kiyoi & Dr. Mineo Kurokawa	15:50~16:20	30min (25+5)	DS-4	Impacts of Blood Transfusion and Iron Overload on MDS Patients and Hematopoiesis.	Jichi Medical University	Dr. Takahiro Suzuki
International Invited Speaker + Q&A		16:20~17:00	40min (35+5)	IS-2	Updated Experiences on Oral Iron Chelating Agent, Hypomethylating Agents, and Hematopoietic Stem Cell Transplantation for Myelodysplastic Syndromes in Korea	Yonsei University. Korea	Prof. Yoo Hoo Min
Domestic Invited Speaker + Q&A		17:00~17:30	30min (25+5)	DS-5	Immunosuppressive Therapy for Patients with MDS: Which Subset of Patients Benefit from Therapy?	Kanazawa University	Dr. Shinji Nakao
International Invited Speaker + Q&A		17:30~18:10	40min (35+5)	IS-3	Combination Strategies in Myelodysplastic Syndromes	Cleveland Clinic. USA	Dr. Mikkael Sekeres
Announcement							

#### JSH International Symposium 2011 in Nagasaki

# Day 2; Sunday, April 24, 2011

## Door Open 8:00 Start 8:30

Program	Chair	Time	Lap	Program#	Presentation Title	Affiliation	Speaker
Annoucement							
Sponsored Symposium "ASH Spotligth Session" Co-sponsored by CHUGAI PHARMACEUTICAL CO., LTD.	Dr. Atsushi Manabe & Dr. Kinuko Mitani	8:30~9:10	35min	JSH/ ASH	Use of genetically engineered murine models of JMML to understand disease pathogenesis and identify genetic proofs of concept for experimental therapies.	Indiana University. USA	Dr. Wade Clapp
			5min				
Domestic Invited Speaker + Q&A		9:10~9:40	30min (25+5)	DS-6	IRAS Associated Autoimmune i ymphonfoliferative Syndrome i ike Disease (RALD)	Tokyo Medical and Dental University	Dr. Masatoshi Takagi
Break (20min)		9:40~10:00	20min				
EHA Spotlight Session	Dr. Koichi Akashi & Dr. Keiya Ozawa	10:00~10:40	35min	SS-3 JSH/ EHA	Novel molecular insights in the pathogenesis of MDS and MPN	Radboud University Medical Centre, Netherland	Prof. Joop Jansen
			5min				
Domestic Invited Speaker + Q&A		10:40~11:10	30min (25+5)	DS-7	Clinical management of primary myelofibrosis patients	University of Miyazaki	Dr. Kazuya Shimoda
Closing Remarks		11:10~11:20	10min				Dr. Yasushi Miyazaki